Årsberetning


Årsberetning for

2022/2023.


Vi var i april 2022 i alt  164 medlemmer. Vi er pr. april 2023 143    medlemmer. Desværre er det gået lidt ned. Der er en del der har meldt sig ud og har givet os besked om, at de ikke vil være medlem mere, nogle er afgået ved døden, nogle er flyttet fra byen, men der er også nogle, der bare ikke betaler. Jeg vil bede jer om, at hvis i ikke har lyst til at være med, så gi' besked til os, så vi har styr på hvem der er medlem.


Vores første arrangement var et møde med ”Toner af guld” – en aftale som vi flere gange har måttet aflyse på grund af coronaen. Der var 41 piger der oplevede ”Sange fra Sound of Music” med et ægtepar, der fortalte og sang så intet øje var tørt. Sikken en stemme både Dynes og Helle har. Det blev en rigtig dejlig aften, der sluttede med hjemmebagte boller med  pålæg.


Så prøvede vi noget nyt, nemlig af lægge vores arrangement om eftermiddagen. Det var besøget ved Lokalhistorisk Forening i Vojens. Desværre var kun 25 tilmeldt, men de der deltog fik en fin eftermiddag. Else Hansen fra foreningen havde bagt kager der relaterede til gamle dage, og det faldt i god jord. Der var kringle, rugbrødslagkage, to forskellige andre lagkager, kiksekage, honningkage og så var der gode råd.

Vi må se, om vi fremover kan lave – i hvert tilfælde eet eftermiddags-arrangement.


Klubben havde i lang tid prøvet at finde et rigtigt kendt navn til at komme til Vojens. Det lykkedes at få fat i den kendte TV-læge Peter Qvortrup Geisling. Han er ikke lige sådan at få fat i. Man skal igennem et bookingfirma, og det koster kassen at få ham herned, men…. Han kom, og ikke mindre en 77 havde tilmeldt sig denne aften. Det blev en forrygende aften, hvor han fik pigerne til at grine allerede ved ankomsten…. Noget om hæmmorider, han var så festlig, men der var også megen alvor i hans foredrag. Han kunne fortælle længe, og han svarede på forskellige spørgsmål. Vi havde til kaffen indkøbt rigeligt med sandwichboller med forskelligt fyld, så alle var tilfredse med en skøn aften, så pyt med at det var dyrt……


Hov….. Så fik vi lige 5.000 kr. fra § 18 (frivilligcentret Haderslev) – det var da en hjælp til den dyre aften med vores kære TV-læge….


Julefrokosten sidst i november blev en kæmpe succes.

Vi havde i år valgt igen at holde den i Sognegården og det havde 70 piger taget imod. I år havde vi bestilt de lækreste platter fra Bager Nielsen og det fortrød vi ikke. De var rigtig gode og så var der ris a la mande bagefter. Vi havde igen Flemming i køkkenet  og det er bare så fint at vi i bestyrelsen ikke skal stå i flere timer når I andre er gået hjem. Bestyrelsen møder flere timer inden start for at flytte borde og stole og dække bord og alt det, som skal gøres klar og hyggeligt inden i kommer.

Vi havde jo lovet overraskelser i løbet af aftenen, og det fik i. En kæmpe overraskelse var, da der kom et syngende kor ind ad døren og sang den skønneste sang om Africa. Det var 16 skønne mænd og kvinder fra gruppen VisVocal  som underholdt os i en hel time med de skønneste julesange, hold da op, hvor var det godt. Sikken en sangglæde, hvor var det godt.

I løbet af aftenen blev der afholdt et amerikansk lotteri som bestyrelsen havde indkøbt gevinster til. Til kaffen var der Kirstens hjemmebagte småkager og Helgas lækre chokoladestykker. Vi gik alle hjem med ønsket om en Glædelig Jul og et Godt nytår, og ikke mindst i højt humør efter en rigtig dejlig aften.


Vi startede op i 2023 med en festlig aften sammen med folketings-politiker Hans Christian Schmidt, der med masser af humor og fællessange fik os alle til at more os. Aftenen afsluttedes med kaffe og lækre fastelavnskager……


Kaj Ross Hansen, der er tidligere pilot, flyverpræst og tidligere præst i Skrydstrup Kirke og i det hele taget en supergod fortæller, besøgte os i februar måned. Det blev også en god aften. Denne gang stod kagen til kaffen af hjemmelavede æblekager, som bestyrelsen havde fremstillet.


Besøget ved Friis og Schmidt – 2 aftener med 40 personer tilmeldte hver gang gik også godt. Atter to gode aftener med gode ideer til foråret og sommerens mode. Tak til vores modige modeller – det klarer I jo så godt.


Vores sidste arrangement er jo vores sommerudflugt som vi ser frem til i maj måned. Der er sendt mail ud til alle dem, der har en mailadresse, resten er afleveret i postkasser, og som i kan se både på facebook og på vores hjemmeside, er hele programmet lagt ud, så det er bare at melde sig til.


Det er jo et af de dyre arrangementer, men vi synes nok at vi kan være bekendt at ofre lidt mere på en sådan tur. Der er plads til rigtig mange, så det er bare med at få sig meldt til – I kan nå det endnu. Det fine vejr har vi bestilt. Og hov – så fik vi da lige 10.000 kr. fra § 79, jamen hvor det går godt, og så fik vi da lige en glad kasserer…..

 

Hjemmesiden:

Som nok nogle af jer har fundet ud af, har der været en del problemer med at komme ind på vores hjemmeside. Det skyldes, at den hjemmeside vi i sin tid købte var en 1-2-3-hjemmeside, og den har fungeret udmærket. Den er så i oktober blevet opkøbt af noget der hedder one.com.

Den gamle hjemmeside er så blevet overflyttet til den nye, meeen det er så med helt nye måder at arbejde på. Jeg er jo ikke ekspert, men jeg prøver at gøre det så godt som jeg kan, men i må bære over med at der måske sker noget uforudset. Hjemmesiden skal stadig kunne hentes på adressen www.vojenspigeklub.dk

 

Så kommer lige det sædvanlige:    …….. HUSK nu at

 Evt. framelding skal være til den person der står på programmet for det aktuelle arrangement, da det jo er hende, der har listerne. Framelding efter tilmeldingsfristen koster arrangementprisen… og det kan vi ikke lave om på. Arrangementet, lokaler og mad er bestilt og skal jo betales uanset om man kommer eller ej.

 

Nu starter så næste sæson, og vi har da allerede noget i tankerne. Vi udsender som vi plejer nyt program i løbet af august måned.


I 2012 blev jeg valgt ind i bestyrelsen i Pigeklubben og allerede året efter blev jeg udnævnt til formand……. Det er så i år 10 år siden jeg blev formand og det har jeg været rigtig glad for. I er jo mange ”rigtig søde og friske piger” at være sammen med.


Vi har i år afholdt 4 bestyrelsesmøder.

Jeg vil gerne sige tak til bestyrelsen for godt samarbejde, og tak til jer alle fordi i bakker så godt op omkring klubbens arrangementer. Osse tak til de af Jer, der er så flinke at hjælpe til når vi mødes.

 

Den 19. april 2023/Aase Raahauge Larsen, formand

I oktober gik turen så til Friis og Schmidt i Vojens til to hyggelige aften er med modeopvisning af efterårets nye mode. Vi medbragte selv de fire modeller, og det klarede de rigtig godt. Tak fordi I så modigt melde Jer som modeller. Vi blev budt velkommen til en forretning, hvor der var dækket op til os alle ved borde og i løbet af aftenen blev vi budt på en lækker tapas-tallerken med hvid- eller rødvin til. Så blev der givet fri leg til at prøve og købe ting og sager, og der blev givet 10% i rabat på køb disse aftener.  Det blev nogle gode og hyggelige aftener.

Der var 43 første aften og 42 anden aften. Desværre flere frameldinger på grund af sygdom.

Efterfølgende var der desværre den ene aften en person, der blev testet positiv for corona, så alle deltagerne fik mail eller sms om at lade sig teste. Øv igen, den corona…..

Vores julefrokost på Skrydstrup Forsamlingsgård gik rigtig godt. Der var  dog kun 55  tilmeldte.

På grund af coronaen måtte vi ved indgangen tjekke coronapas. Det gik fint, alle kunne fremvise gyldigt coronapas. Der var dækket hyggeligt op og vi glædede os til lækker mad. Vi skulle synge ”Der er noget i luften” fra Højskolesangbogen, men, den var bare ikke med i bogen, så man måtte finde mobilen frem og synge efter den. Desværre var de fleste vist inde på versionen som Kim Larsen havde lavet… det gav lidt sjov.

Underholdningen stod Gitte Brohus for. Hun er komiker, og den fik ikke for lidt, hun var vældig sjov og fik også nogle piger til at synge og danse med, det var vældig sjovt. Pludselig bankede det på døren, og ind kom julemanden med en sæk gaver. Alle havde fået udleveret et nummer ved indgangen, og så blev der ellers delt gaver ud. Da sækken var tømt fik vi ris al mande, og så kom julemanden sørme ind igen. Denne gang med en ny sæk, atter fyldt med gaver.

ALLE gik hjem med en lille julegave, så vi har igen haft travlt i bestyrelsen med at pakke ind.

Desværre blev enden på  julefrokosten at vi dagen efter fik en telefonopringning om, at der igen var en der var testet positiv og i de følgende dage var der flere – 6 i alt, der var testet positiv. Vi måtte ringe til  Gitte Brohus og Forsamlingsgården, og han blev rigtig ked af det, for han stod lige med et selskab samme aften, øv.

Desværre blev smittetallene ved med at stige og rigtig mange arrangementer rundt om blev aflyst, så vi besluttede i bestyrelsen at aflyse de næste tre arrangementer, nemlig Hans Chr Schmidt, ”Toner af guld” og Lindy Aldahl.

Vi aflyste, både fordi der var ret få tilmeldte og også fordi vi kunne mærke, at folk var lidt nervøse for at komme ud i forsamlinger. Der var også en hel del frameldinger, på grund af corona. Desuden er det nogle meget dyre arrangementer, der kræver fuldt hus. Øv, men det var bare sådan det måtte være. Vi sendte mail ud til alle om aflysningerne, det blev skrevet på vores hjemmeside og på fb.

Som ventet var der selvfølgelig nogle, der ikke kunne forstå at vi aflyste, men det var en enig bestyrelses valg.

Nogle af de aflyste arrangementer prøver vi at få med næste sæson.

Da Mette Frederiksen kort tid efter ophævede alle restriktioner, blev vi enige om at prøve at få et arrangement lagt i marts måned.

Der blev sendt mail til alle medlemmer om det, og det blev en utrolig dejlig aften med den dygtige sangerinde Mette Ingwersen fra Broager. Desværre var tilmeldingen meget lille, selv om vi har  lagt det ud på alle medier, d.v.s. på fb, på hjemmesiden, på forumvojens og på haderslevpalletten. (kultunaut).

Måske stadig på grund af coronaangsten blev vi kun 42 den aften.

Vi havde bestemt, at på grund af de tre aflysninger, så ville vi gøre lidt ekstra for at vi kunne få en rigtig god aften, så ved ankomsten blev man budt et glas vin eller en sodavand/øl og sikke en aften….. Mette er utrolig dygtig og hun og hendes hjælper (far Henrik) skabte en hyggelig atmosfære, hvor man også kunne synge med på kendte melodier. Øv, for Jer der ikke var med, der gik I glip af en skøn aften.

Så kommer lige det sædvanlige:    …….. HUSK at

 Evt. framelding skal være til den person der står på programmet for det aktuelle arrangement, da det jo er hende, der har listerne. Framelding efter tilmeldingsfristen koster arrangementprisen…og det kan vi ikke lave om på. Arrangementet , lokaler og mad er bestilt og skal jo betales uanset om man kommer eller ej.

Vi har jo endnu et arrangement tilbage i denne sæson, nemlig vores sommerafslutning til La Petitie Provence ved Kolding med afslutning med middag på Seggelund Cafeteria. Det glæder vi os til.

Der er arrangeret buskorsel, fra banegårdspladsen, og som I nok kan forstå er det meget dyrt med bus og det er vigtigt, at I ved tilmelding giver besked om I vil køre med bus eller kører selv. Det er Helga der står for tilmeldingen til både buskørsel og spisningen bagefter.

Nu starter så næste sæson, og vi har da allerede noget i tankerne. Vi udsender som vi plejer nyt program i løbet af august måned.

Jeg vil gerne sige tak til bestyrelsen for godt samarbejde, og tak til jer alle fordi i bakker så godt op omkring klubbens arrangementer. Osse tak til de af Jer, der er så flinke at hjælpe til når vi mødes.

Den 21. april 2022/Aase Raahauge Larsen, formand

Del siden

unsplash